Skoči na glavno vsebino

V petek, 16. 6. 2023, smo na Polšniku pripravili zaključno prireditev s piknikom za otroke in starše.
Na prireditev smo se pripravljali cel teden in se petkovega popoldneva vsi zelo veselili. Čeprav je kazalo, da bodo popoldne nevihte, smo uspeli izpeljati dogodek brez ene samcate kapljice dežja.
Ob 17. uri se je pričel dogodek na šolskem igrišču. S svojim prihodom nas je razveselil tudi gospod ravnatelj, Peter Strle, ki je nagovoril starše in učence.
Najprej so se predstavili naši najmlajši, otroci iz vrtca Polhek. Pripravili so Polhov vrtiljak. Zapeli in zaigrali so več pesmic, ki so se jih letos naučili v vrtcu. Oblečeni v medveda, polha, ježka in gosenico so popestrili svoj nastop.
Sledil je nastop mlajših šolarjev, ki so predstavili Pavčkovo pesem Naše pravice.
Pevski zbor je zapel dve pesmi, in sicer Na Kum in Do roba in še čez.
Otroci, ki so obiskovali zumbo pri učiteljici Gloriji, so pokazali, kaj so se naučili.
Starejši učenci so pripravili krajšo igro, ki so jo sestavili sami. Nasmejali smo se ob zmedi, ki lahko nastane, ko uporabljamo besede, ki imajo več pomenov. Na koncu so se učenci poslovili od dveh petošolcev (Evelin in Benjamin). Zborček je zapel še pesem Zgodba o prijateljstvu. Sledile so zahvale staršev in otrok. Vzgojiteljice in učitelji ter ostali zaposleni smo dobili lepo darilo in tople besede naših staršev. Sledil je piknik, kjer sta Sandi in Matej (očka naših otrok) pekla na žaru. Ob prijetnem klepetu in dobri hrani in pijači je minilo to prijetno popoldne, ki se ga bomo še dolgo spominjali.


Dostopnost