Skoči na glavno vsebino

 

Točno pred  desetimi leti smo prerezali trak in odprli vrata nove šolske stavbe. Simbolično smo letos na ta dan, 10. 10. ob 10. uri, odprli vrata za obiskovalce, da so si lahko ogledali prostore šole ter  potek šolskega  dela na dnevu dejavnosti.

Rdeča nit vseh šolskih prireditev bo letos ekolologija, tako smo na prvem tehniškem dnevu v tem šolskem letu iz zavrženih oblačil, predmetov, papirja ustvarjali nove uporabne izdelke.

Iz jeansa so nastale peresnice, torbice, venčki. Iz kartona okvirji za slike, okrasne škatle, šolski zvezki. Iz pločevink lončki za pisala in rože. Iz plastike ropotuljice, svečke, okrasni lončki. Računali so porabo energije, raziskovali hurikane, vključili robote in računalniško animacijo. Ustvarjali so slike iz naravnih materialov, nastajale so sovice iz odpadle volne. Uprizorili so tudi igrico Iskalonajdilci. Spoznali so, da  pri športnih aktivnostih prav tako lahko skrbimo za čuvanje narave.

V drugi triadi so ustvarjali hišice iz lesa, ki jih bodo prodajali na novoletnem bazarju, ter se preizkusili v kaligrafiji. Drugošolci so za svoje umetnije izbrali časopisni papir, zelo pa so se razveselili obiska dedkov in babic.

 

 

 

Dostopnost