Skoči na glavno vsebino

   

Sočasno s koncem šolskega leta, gre h koncu tudi e-twining projekt Happy together. V projektu so sodelovali učenci 3.r. PŠ Sava, 1.b OŠ Litija, 1. in 2.r. NIS PPP, PPVI 3 PPP, 4.a OŠ Nikole Tesla Zagreb, 2.a in 2.d Ymmersta school Espoo Finska; skupaj torej 97 učencev in 7 učiteljic. Projekt je potekal skozi celo šolsko leto 2023/2024. Osrednja tema je bila well being, zato smo naš projekt naslovili s Happy together.

Vsak mesec je ena izmed učiteljic pripravila aktivnosti za vse učence povezane z osrednjo temo: izbiranje loga in imena za projekt, čustva, pesem Vse najboljše v vseh treh jezikih, igre sodelovanja in ustvarjanja, ples, socialne igre, izdelovanje totema o svojih osebnostih lastnostih, umirjanje, zgodba o 3 metuljih in izdelovanje metuljev, ki smo si jih poslali med seboj, vsakdanji jutranji ples, sajenje rastlin, izdelek iz odpadnega materiala in izdelovanje sadnih palčk.

Z učenci in učitelji smo imeli tudi več video srečanj, kjer smo si izmenjali izkušnje in se malo spoznali. Svoje ideje in izdelke smo sproti objavljali na e-twining platformi.

Projekt so učenci ocenili za zelo dobrega in povedali, da so se ob tem dobro počutili v šoli – kar pa je bil glavni cilj projekta. Ob zaključku so prejeli tudi certifikat za sodelovanje.

                                                                                               

Dostopnost