Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 20. 11. 2020, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki bo letos že jubilejni, deseti po vrsti. Njegova izvedba bo zaradi epidemije covid-19 letos drugačna.
Glede na epidemiološke razmere se letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!« ne bo izvedel po šolah in vrtcih kot v preteklih letih, temveč bo pozornost namenjena ozaveščanju in spodbujanju širše javnosti k obeležitvi Dneva slovenske hrane tudi na način zajtrkovanja doma in v službenih kolektivih z izbranimi živili, in sicer kruhom, maslom, mlekom, medom in jabolkom.
Čas, ko ostajamo doma, lahko izkoristimo tudi kot priložnost, da pridobimo bolj zdrave navade. Mednje zagotovo sodi tudi zajtrkovanje in ni boljše priložnosti, kot da v petek, doma, pripravimo slovenski tradicionalni zajtrk. Oglejte si tudi spletno povabilo k petkovemu slovenskemu tradicionalnemu zajtrku: https://www.youtube.com/watch?v=FHD7LlzRu2E

Naredimo si petkov dan lepši s tradicionalnim slovenskim zajtrkom!